Merhabaa güzel ailem, hatırlarsanız Şu yazımda birlikte probiyotik yoğurt mayalamıştık. Bugün ise kefir içeceği yapacağız. İlk olarak Kefir nedir?
Kefir süt ütünlerinin fermente olmuş, mayalanmış bir halidir. Tadı hafif ekşimsi ve asitli olan bu içeceği ilk olarak Kafkas Türkleri tüketmeye başlamıştır. Özellikle keçi sütünden elde edilen kefir içeceğinin tohumu tıpkı karnabahar sebzesine benzer ve zamanla büyür. Büyüyen bakteri içinde faydalı organizmaları taşır. Bu organizmalar ile mayalanan içecek vücudun sindirim sistemini daha aktif çalıştırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Eğer kefir bakterisi bulamıyorsanız bugün yapacağımız gibi kefir tozundan da faydalanarak içeceğinizi yapabilirsiniz.
Kefirin faydaları;
- İştahsızlığa iyi gelir,
- Uykusuzluğu giderir, verimli ve rahat bir uyku sağlar,
- Mide, bağırsak,hazımsızlık sorunlarını çözer,
- Bağışıklık sistemini güçlendirir,
- Kan dolaşımının daha sağlıklı ve aktif şekilde olmasına yardımcı olur,
- Kalsiyum ve protein deposudur,
- Özellikle diyet yapanlar bu içeceği rutinine eklerse uzun süretok tuttuğunu gözlemleyeceklerdir.
Şimdi dilerseniz kefir içeceğimizi yapmaya başlayalım;
KefirDanem.com dan alabileceğiniz kefir mayasının içinden 3 paket maya çıkıyor. Her bir paket ile 1 litre kefir içeceği mayalayabilirsiniz.
İlk olarak 30 derecedeki sütümüze (tercihen keçi sütü) 1 paket sevdanem kefir mayası ilave ediyoruz;
İyice karıştırıp 22 saat oda sıcaklığında etrafını sararak bekletiyoruz. İşte bu kadar basit;
22 saat dinlenmiş ve mayalanmış kefirimiz hazır;
Kıvamı hafif tortulu olabilir, karıştırırsanız daha akışkan ama yine de kıvamlı bir içecek olmalı;
Kefirinizi afiyetle tüketebilirsiniz. Ara öğün olarak harika bir seçenek. Dilerseniz üzerine biraz granola, kornflakes, kahvaltılık gevrek veya meyve de koyabilirsiniz;
Şimdiden afiyet olsun! Kefir mayası, kefir bakterisi, yoğurt mayası ve daha birçok çeşitli maya ihtiyaçlarınızı uygun fiyatlara satın almak için KefirDanem.com adresini ziyaret edebilir ‘ürünlerimiz’ sekmesinden satın alabilirsiniz.
Yeni yazacağım diğer yazıları kaçırmamak için aktif şekilde kullandığım instagram ve Facebook sayfalarımı takip edebilirsiniz. Şimdilik hoşçakalııın!
Bu yorum 3 Kasım 2016 tarihinde 09:15 sularında yazılmıştır.
Merhaba, hatırlatmak isterim. kefire metal değmez! herşeyin plastik olması gerekir. kaşık bile 🙂 metal değdiği an bütün canlı bakteriler ölüyor. afiyet olsun 🙂
Bu yorum 3 Kasım 2016 tarihinde 17:31 sularında yazılmıştır.
tahta kaşıkla yapıyorum normalde kefir ve yoğurdumu zaten, ama kirliydi 🙂 teşekkürler!