Mıknatıslı Manyetik Maske İncelemesi / Mask & More

Merhabaa güzel ailem, papatya aşkı yine duramadı çok merak edilen, ilginç güzellik ürünlerinden bu sefer de ‘manyetik, mıknatıslı’ bir yüz maskesini inceleyecek! 😀  Evet yanlış duymadınız mıknatıslı, uygulaması aşırı eğlenceli bir maske bu. Eminim sosyal medyada sık sık görüyorsunuzdur bu tarz maskeleri. Bir de benden dinleyin bakalım nasıl birşeymiş bu manyetik maske. Amacı, kullanımı, etkileri nasılmış? O zamaan hemen başlayalım canlar.

İnceleyeceğim manyetik maske Mask&More markasına ait. Bu markayı tercih etmemin sebebi sadece mıknatısla çekilen o sıradan manyetik maskelerden olmaması. Buna ek olarak içinde bitki özleri ve mineraller de bulunuyor;

manyetik-maske

Böyle bir kutu halinde geliyor maske, içinde uygulama spatulası ve mıknatıslı bir uç bulunuyor;

miknatisli-maske

Spatula çıkmasını sevdim,maskenin içine parmak daldırmak zorunda kalmıyorsunuz, hem de plastik bir maddeden olduğundan maskede mıknatıs etkisi yapmıyor uygularken;

miknatisli-manyetik-maske

Bir de mıknatıslı yuvarlak aplikatör çıkıyor, uygulama yaparken ince bir peçete ile sarmanızı öneriyorlar bu şekilde;

manyetik-maske-kullananlar

Şimdi hemen kullanım önerilerini okuyalım ve maskenin vaatlerine bakalım, ardından uygulamaya başlayalım;

mask-more-maske

  • Spatula ile maskeyi temiz yüzüne ince tabaka halinde uygula,
  • Göz çevresine yaklaştırma,
  • Mıknatısı havlu peçete ile sar,
  • Cildinde hafifçe gezdirerek maskeyi temizle
  • Kalıntıları yıkama, cildine yedir,
  • Haftada 2 kez kullanabilirsin.

Vaatleri;

Maskenin uygulama sonrası mıknatıs ile temizlenmesi sırasında düşük dereceli bir manyetik akım oluşur. Vücudumuzda pek çok iyon bulunduğu için bu akımın tek başına bile cildin canlanmasına etkisi vardır. Bunun yanı sıra ürün formülünde bulunan bitki özlerinin cilt altına taşınması sağlanır. Manyetik akım bu nedenle kolajen üretimi için de uyarıcı olmaktadır.

Maske ayını zamanda, nemlendirici, besleyici ve kırışıklık karşıtı pek çok bitkisel aktif içerir.

Uygulama sonrası demir tozu mıknatıs ile uzaklaşırken cildi güçlendirecek antioksidanlar, vitaminler ve bitkisel özler ciltte kalır. Sonrasında mutlaka masaj ile bu harika bileşenlerin cilde nüfuz etmesi sağlanmalıdır. ! Kesinlikle su ile durulamayın .

İçeriği;

Kuşburnu çekirdeği yağı :Şili’de kuşburnu çekirdeği yağının cilt yenileme özelliği keşfedilmiştir. Erken yaşlanmayı önlemede etkilidir. Nemlendirici ve cilt onarıcı özellikleri ile bilinir.
Üzüm çekirdeği yağı: Üzüm Çekirdeği Yağı vitamin, mineral, linoleik asit ve diğer esansiyel yağ asitlerince zengindir. Kuru, yıpranmış ve olgun ciltler için besleyici ve nemlendirici özelliğe sahiptir. Cildi yeniden yapılandırır ve yeniler, cilt esnekliğini güçlendirir.
Jojoba yağı :Yapısı cildimizdeki sebuma benzer ve yüksek emilim gösterir. Ayrıca cildin pH’ını dengeler. Bu nedenle tüm cilt tipleri için uygundur. Kuru ciltleri nemlendirir ve yumuşatır. Doğal antioksidan özelliğe sahiptir.
Shea yağı :Shea yağı cilt üzerinde pürüzsüz bir his bırakır. Afrikalı şifacılar binlerce yıldır kuru ve olgun ciltlerde shea yağını kullanmaktadır. Esansiyel yağ kompozisyonu sayesinde cilt üzerinde nemlendirici ve elastikiyet kaybını önleyici özellik gösterir.
Buğday özü yağı: Yağda çözünebilen vitaminlerce (A, D, E) zengindir, ayrıca vitamin B1, B2, B3, B6, F, esansiyel yağ asitleri, protein ve mineral içeriği yüksektir. Bu sayede kuru cildin canlanmasını sağlar. Cildi besler. İçerdiği antioksidanlar serbest radikallerle savaşmada etkilidir.
Çuha tohumu yağı: Gama linoleik asit açısından zengin içeriği ile cilt için besleyici bir yağdır. İnsan vücudu linoleik asit ve linolenik asit gibi esansiyel yağ asitlerini üretmediği için bu besleyicilerin dışardan alınması gerekir.
Hindistan cevizi yağı: Pasifik adalarında ağacı “Yaşam ağacı” olarak adlandırılan hindistan cevizi yağı, antioksidan özelliğe sahiptir. Cildin canlanması, yenilenmesi için destek olur.
Lavanta yağı:Cildi güçlendirici özelliği vardır.
Itır çiçeği yağı:Cildi dengeleyici etkisi bulunmaktadır. Cilt üzerinde nemlendirici ve yenileyici özelliği vardır. Yorgun ve yağlı ciltler için iyi bir temizleyicidir. Solgun ciltleri canlandırır.
Tütsü çiçeği yağı:Dioscorides tütsü çiçeği yağının cilt üzerinde mükemmel özellikler gösterdiğini yazmıştır. Yağlı ve kuru cildi normale çevirerek cilt dengeleyici özellik gösterir.
Gül yağı:Yunanlılarda kırmızı anlamına gelen “roden” kelimesinden türemiştir. Tatlı, çiçeksi ve taze bir aroması vardır. Cildi yumuşatır, parlaklık ve canlılık verir. Nemlendirir. Tüm cilt tipleri için uygundur. Özellikle olgun, kuru ve hassas ciltlerde kullanılır. Cilt fonksiyonlarını dengeler ve cilt yapısını iyileştirir.
Papatya yağı:Papatya yağı güçlü rahatlatıcı etkisi ile hem duyular hem de cilt üzerinde etkilidir. Cilt bakımı için mükemmeldir.

Hemen uygulamaya başlayalım o halde;

İlk olarak her ürünü daima elimde denerim, siz de mutlaka bunu alışkanlık haline getirin, belki bilinmeyen bir maddeye alerjiniz olabilir;

karbon-maske

Belli bir süre bekledim herhangi bir uyarım olmadı, o zamaan hemen yüzümüze uygulayalım 🙂

mask-more-manyetik-maske

Önerdikleri gibi ince bir tabaka halinde uyguladım. 6, 7 dakika kadar cildimde kaldı maske, ardından mıknatıslı uç ile maskeyi hafifçe temizlemeye başladım, bu uygulama çok eğlenceliydi, biraz yüzüm gıdıklanır gibi oldu 😀

manyetik-miknatisli-maske

İşte peçeteye gelen manyetik kısım;

manyetik-maske (2)

Çok ilginç değil mi sizce de?  Ben çok şaşırdım ve açıkcası bayağı hoşuma gitti bu ilginç görüntü 😀

Maskenin ardından böyle hafif yağlı bir tabaka kalıyor, bunu yıkamadan cildinize yedirmeniz öneriliyor;

miknatisli-maske-icerigi

Ben de dedikleri gibi güzelce masaj yaparak yedirdim cildime bu kalan kısmı. Ben 2 kere kullandım maskeyi, yine önerdikleri gibi haftada 2 kez yaptım. Şimdi asıl kısma gelelim, deneyimlerimden ve etkilerinden bahsedeyim;

  • Öncelikle maskeyi kendimce kategorize etmek istiyorum, cildi temizleyen ama aynı zamanda nem veren bir nem maskesi gibi diyebilirim,
  • Bence kuru-karma veya yağlı cilt farketmeksizin kullanabilir, ekstrem bir yağlandırma, kurutma yapmıyor çünkü
  • Maskenin en beğendiğim yanı temizleme esnasında mıknatıs ile maskeyi çekerken cildimin gıdıklanarak çalışması, aktifleşmesi oldu. Nasıl tarif etsem, hımm, yani sanki kan dolaşımı hızlanır gibi, cildi canlandırması, deri altını harekete geçirerek çalıştırması bence maskenin asıl olayı.
  • Maskenin ardından kalan yağlı doku ise cilde aydınlık kazandırıyor ve nem veriyor. Çabuk emiliyor.
  • Ben maskeyi akşam duş aldıktan hemen sonra yapıp bu kalıntıyı yedirip uyuyorum.
  • Böylece hem açık gözeneklerime daha iyi nüfuz ediyor, alacağım verim artıyor hem de sabaha kadar cildim neme doymuş oluyor.
  • Sabah güzelce yıkıyorum pamuk gibi oluyor.
  • Belirgin bir kokusu yok, baskın değil, temizlik, çiçek kokuyor.
  • Bu arada içinde paraben, sls, ftalat, alkol de bulunmuyormuş, artı bir özellik

Sıla bu maske çok mu gerekli derseniz;

  • Aslında hayır, çok gerekli değil. Ama bütçeniz varsa, kendinizi şımartmak istiyorsanız ve cilt bakımına da düşkünseniz alınabilir.
  • Verdiğim paraya değmedi deyip köşeye atacağınız bir ürün değil, gel gelelim mucizeler de yaratmıyor tabii
  • Temel cilt bakımlarınızı yapmıyorsanız (makyajınızı temizlemek, peeling, nemlendirme, tonikleme vs..) hiçbir maske tek başına harikalar yaratamaz bence.
  • Maskenin sevmediğim herhangi bir özelliği olmadı özetle,
  • Cildimi parlattı, nemlendirdi

DSC_0104

Siz de almak isterseniz Buraya tıklayarak ürünü kendi sitesinden satın alabilirsiniz. Ayrıca N11 gibi online mağazalarda da bulabilirsiniz.

Yeni yazacağım diğer yazıları kaçırmamak için aktif şekilde kullandığım instagram ve Facebook sayfalarımı takip edebilirsiniz. Şimdilik hoşçakalııın!




BENZER İÇERİKLER

YORUM YAZIN

Email adresiniz görünmeyecektir.